Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Backpack & Tote bag & beauty case "Japanese cranes dance"

Στην πόλη Πουσάν της Νότιας Κορέας, μπορείτε να δείτε έναν ασυνήθιστο παραδοσιακό χορό.

 Άντρες με λευκές στολές και ψηλά μαύρα καπέλα κουνάνε τα χέρια τους, στριφογυρίζουν, υποκλίνονται και στηρίζονται ακόμη και στο ένα πόδι.
Οι παράξενες, αυτοσχέδιες κινήσεις τους έχουν μια απλή εξήγηση. Οι άντρες μιμούνται τους γερανούς της Ιαπωνίας, οι οποίοι εδώ και αιώνες διαχειμάζουν στη Νότια Κορέα. Ο απαράμιλλος χορός αυτών των γερανών εντυπωσίασε τόσο πολύ τους ντόπιους ώστε δημιούργησαν το δικό τους χορό, εμπνευσμένο από τις κινήσεις αυτών των πουλιών.

Οι γερανοί, οι οποίοι συναντώνται σε όλες τις ηπείρους εκτός από τη Νότια Αμερική και την Ανταρκτική, γοήτευαν ανέκαθεν τους ανθρώπους. Ίσως επειδή μπορεί να παραμείνουν ισόβιοι σύντροφοι, αντιπροσωπεύουν επίσης τη γαμήλια ευτυχία και απεικονίζονται συχνά πάνω σε νυφικά κιμονό. Οι Κορεάτες συγκαταλέγουν το γερανό της Ιαπωνίας στα «μνημεία της φύσης» λόγω της σπανιότητας και της ομορφιάς του. 
Και τα 15 είδη γερανών χορεύουν,ακόμη και νεοσσοί μικρότεροι των δύο ημερών, προσπαθούν να τα καταφέρουν.

Ο χορός των γερανών συνήθως είναι μια μακρά, περίπλοκη εναλλαγή από συντονισμένες υποκλίσεις, άλματα, τρεχαλητά και σύντομες πτήσεις. Και όπως ακριβώς συμβαίνει με τους ανθρώπους, μόλις αρχίσουν να χορεύουν λίγοι γερανοί, συνήθως αποφασίζει να χορέψει ολόκληρη η ομάδα
Γιατί χορεύουν οι γερανοί; Μήπως για να ασκηθούν, να επικοινωνήσουν, να ερωτοτροπήσουν, να δείξουν την ανησυχία τους ή μήπως επειδή έχουν χαρούμενη διάθεση; Ο λόγος μπορεί να είναι οτιδήποτε από αυτά ή και όλα μαζί. Βέβαια, στους γερανούς αρέσει να χορεύουν ανά ζευγάρια, και ο χορός αποτελεί μέρος των εκδηλώσεων της ερωτοτροπίας τους. Αλλά χορεύουν ακόμη και οι γερανοί που δεν έχουν φτάσει σε ώριμη ηλικία, και τα μικρά συνήθως είναι οι πιο ενθουσιώδεις χορευτές!

Για οποιονδήποτε λόγο και αν χορεύουν, είναι απόλαυση να τους βλέπεις!













 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου