Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Χειροποίητες μπομπονιέρες γάμου "Vintage & Romance"

Ξεκίνησαν από την Αθήνα!
Μπήκαν σε βαλίτσες και ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη.
Τελικός τους προορισμός η Κρήνη Χαλκιδικής!

Τι είναι???

Οι χειροποίητες μπομπονιέρες που δημιούργησε ο φούξια ξιφίας για ένα αγαπημένο του ζευγάρι που ενώθηκε με τα "δεσμά" του γάμου!
Λουλουδάκια, καρφιτσούλες- μπουτονιέρες, στο χρώμα της άμμου,  διακοσμημένα με πέρλες και σατέν κορδέλα με δαντέλα, τυλιγμένη γύρω από το λευκό τούλι , έδωσαν άκρως ρομαντικό ύφος!

Ο φούξια ξιφίας σας ευχαριστεί θερμά για την προτίμηση και την εμπιστοσύνη!
Να παραμείνετε ευτυχισμένοι, ερωτευμένοι και ενωμένοι στα εύκολα μα και στα δύσκολα, της κοινής σας πλέον, ζωής!!!






















Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Backpacks, wallet & clutch bag "Summer colours"

Τσάντες πλάτης, τσάντα φάκελος και πορτοφολάκι.
Πιο καλοκαιρινά....δεν υπάρχουν!!!
Τα χρώματα της άμμου, το λευκό των κυκλαδίτικων νησιών και το τυρκουάζ της θάλασσας, όλα συνδυασμένα αρμονικά σε ένα ύφασμα!!

Tip : Άψογος συνδυασμός μ' ένα λευκό αέρινο φόρεμα.











Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Handmade Backpack & clutch bag "Boho love"

Η λέξη "boho", που μάλλον το γνωρίζετε, είναι η συντόμευση της λέξης "bohemian".
Τη χρησιμοποιούμε για να αναφερθούμε στο στυλ και τη μόδα αλλά εκφράζει και μια ιδεολογία που κρύβεται πίσω από την ιστορία αυτού του στυλ.

Οι αυθεντικοί bohemians ήταν ταξιδιώτες και πρόσφυγες της κεντρικής Ευρώπης, δηλαδή οι "Gypsy People".
Το κίνημα bohemian λοιπόν, ξεκινά στη Γαλλία περίπου το 1850 κάτι, από τους καλλιτέχνες εκείνης της εποχής, ζωγράφους, ποιητές, συγγραφείς και γενικά τους ανθρώπους του πνεύματος. Μέχρι τότε ο καλλιτέχνης, θεωρούταν απλά κάποιος ταλαντούχος χειροτέχνης, αλλά μετά το κίνημα του ρομαντισμού, θέλησαν να επαναπροσδιορίσουν τον ρόλο τους, με μόνο στόχο τη φαντασία.
Ο κάθε καλλιτέχνης θεωρούταν ιδιαίτερος, με σκοπό να αναδείξει την προσωπικότητα και τη δημιουργικότητα του, μέσω του τρόπου ζωής και του ντυσίματος του. Ο καλλιτέχνης ο ίδιος, να είναι ένα έργο τέχνης. Επαναστάτησαν ενάντια στους αυστηρούς κοινωνικούς περιορισμούς της Βικτοριανής εποχής με τους κορσέδες και τα σκληρά ρούχα και υιοθέτησαν ένα στυλ επηρρεασμένο από παλιότερα ενδύματα, με μεσαιωνικά και ανατολίτικα σχέδια, υφάσματα με κεντήματα, άνετες, φαρδιές γραμμές, πολλά κοσμήματα, καπέλα, φουλάρια και απαλά ατημέλητα μαλλιά.

Σαν ιδεολογία το bohemian επέζησε σιωπηλά μέσα στα χρόνια και μια παραλλαγή του βρήκε μεγάλη απήχηση την δεκαετία του 60.Το μοτίβο για την εμφάνιση του θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν παρόμοιο. Η νεολαία ήθελε αλλάξει τα δεδομένα, να αφήσει το στίγμα της, πρεσβεύοντας μέσα σ' όλα παγκόσμια ειρήνη και τέλος των ρατσιστικών διακρίσεων.

Αν και ο ορισμός του bohemian δεν υφίσταται πια, από τη στιγμή που έχει περάσει σε εμπορικό επίπεδο, κάτι τελείως αντίθετο με την αρχική του κουλτούρα, είναι ένα στυλ με χαρακτήρα και ιδεολογία, που όπως δείχνει και η ιστορία, κοιμάται ελαφρά, μέχρι να βρει τον χώρο να ξαναγεννηθεί....











 

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016